33 idei de facut bani / afaceri in 2022

33 idei de facut bani / afaceri in 2022

Avand o experienta de peste 5 ani in domeniul afacerilor, o perioada de ani buni in care am testat nenumarate, as spune chiar zeci de afaceri si am reusit sa am succes considerabil cu 2-3 afaceri care mi-au generat milioane de dolari in vanzari online, am decis sa va ofer un articol in care sa va ofer 33 de idei de facut bani pe care eu personal le-am gandit si de care sunt foarte increzator ca functioneaza in prezent, dar mai ales si in viitor.

Care sunt ideile?

Fiind destul de multe la numar, voi fi direct cu ele si voi trece destul de rapid de la una la alta. Daca exista o anumita idee care observ ca starneste interes ridicat, imi puteti scrie in comentarii si poate voi face un video separat pe acel subiect incat sa aveti mai multe detalii si o strategie personala din partea mea.

In rest, vreau sa stiti de pe acum ca toate aceste idei nu au o ordine anume. Le-am gandit personal iar unele necesita buget, altele nu. Pe unele le poti incepe de azi, la altele ai nevoie de putina pregatire. Unele dintre ele sunt online, altele sunt chiar si afaceri fizice fiindca in opinia mea sunt chiar subevaluate de cand online-ul bubuie.

Tocmai de asta iti recomand sa le urmaresti pe toate si sunt suta la suta sigur ca din 33 de idei vei putea alege macar una pe care sa o testezi si sa vezi daca e pentru tine.

Ideea cu numarul 1 este sa gasesti apartamente din orasul tau care sunt disponibile pentru inchiriere si sa vezi daca proprietarul accepta optiunea de sub-inchiriere in contract…findca ce poti face este sa inchiriezi un apartament iar apoi sa il listezi pe booking si airbnb pentru a scoate un venit de 3 ori mai mare in comparatie cu costul chiriei.

Sunt putini proprietari care accepta asta, as spune ca daca scoti 1 sau 2 din 10 e un numar bun dar fii transparent cu ei si prezinta-le ideea…prezinta-le totul in asa fel incat sa inteleaga ca si ei au foarte mult de castigat si esti chiar dispus sa platesti mai mult decat un chirias normal…daca reusesti sa gasesti 2-3 apartamente de genul asta in orasul tau deja ti-ai scos un venit de plecare destul de frumos, apoi te poti extinde in alte orase.

A doua idee este sa oferi servicii de editare video pentru youtuberi. Romania e plina de youtuberi, gasesti multi pe metrul patrat si tocmai de asta stiu sigur ca e o idee buna sa contactezi youtuberi la inceput de drum care au nevoie de ajutor cu editatul. Arata-le ca poti face o treaba mult mai buna decat ei si ca le poti salva mult timp, iar daca gasesti 3-4 de inceput e un start bun, apoi te poti extinde la zeci si sa iti iei angajati, sa faci o afacere serioasa din asta.

Thumbnail editing pentru youtuberi e o alta idee pe care ti-o ofer…unii au nevoie doar de thumbnail nu si de editat. Arata-le ca poti face thumbnail-uri mai smechere decat ale lor dar respecta-le stilul fiindca multi youtuberi sunt fixisti pe un anumit stil. Foarte multi vor dori sa scape de stresul asta de creare al thumbnailului, iar pe viitor le poti propune celor cu care deja lucrezi sa vezi daca vor si editare video.

Apropo, daca simti nevoie de mai multa sustinere si ghidare, nevoie de un mentor exact care sa iti explice pas cu pas ce trebuie sa faci pentru a ajunge la rezultate si, totodata, sa fie langa tine atunci cand dai de probleme, iti sugerez sa actionezi acum cat Gruparea Richest e inca la reducere si poti profita de abonament la un pret extrem de ieftin.

A 4-a idee este sa iei haine din targuri sau outler-uri si sa-ti deschizi o pagina de insta si de tiktok, chiar si pe olx sau facebook marketplace. Posibil chiar si la second hand-uri sa gasesti haine ieftine si bune pe care poti avea un adaos de 2-3 sute la suta pentru a scoate un profit frumos pe fiecare vanzare.

Ideea cu numarul 5 este sa cauti pe olx “donez haine” si sa iei haine de la oameni care nu mai au nevoie de ele…vei gasi foarte multe haine de bebelusi acolo…din hainele de care faci rost opresti doar articolele bune si de calitate pentru a le vinde inapoi pe olx, marketplace sau poate chiar si tiktok si insta dupa ce le speli, le calci si le aranjezi frumos pe un umeras…restul hainelor le poti trimite la orfelinate sau in locuri unde este nevoie de haine pentru toate varstele.

Ideea urmatoare este sa deschizi o afacere de curatenie generala la domiciliu si aici nici nu ai neaparat nevoie de produse sau ustensile pentru a incepe…sunt multi care merg la oameni si fac curat cu ce are omul in casa. Poti ajunge sa ai zilnic clienti si sa-ti creezi un venit lunar bun de inceput, apoi sa scalezi cu mai multi oameni si chiar in mai multe localitati.

Ideea 7 este sa deschizi o afacere pentru curatat canapele. Ideea 8 pentru curatat mochete. Ideea 9 pentru curatat adidasi, pantofi si papuci…la toate cele 3 idei se aplica cam aceleasi principii…nu ai neaparata nevoie de nu stiu ce ustensile pentru a incepe…vei investi si te vei imbunatati pe parcurs, poti ajunge sa ai clienti zilnic in toate domeniile astea si chiar sa faci niste bani buni pentru inceput inainte de a scala cu mai multi angajati si in mai multe orase din tara.

Ideea cu numarul 10 este sa deschizi o afacere pentru curatat interioare de masini la domiciliu…sa speli masini la domiciliu nu mi se pare ca e un market bun pentru asta in Romania, dar sa faci un detailing interior la domiciliu eu personal as plati pentru asta si chiar cred ca poti avea clienti noi in fiecare zi pentru asta, plus rata de clienti care se intorc e foarte mare daca serviciile tale sunt bune.

Urmatoarea idee este sa editezi videoclipuri si sa faci research totul la pachet pentru tiktokeri…multi fac videoclipuri pe tiktok si incearca sa educe oamenii in timp ce vand anumite servicii sau produse personale. Stiu sigur ca i-ar ajuta pe acei tiktokeri sa aiba pe cineva care sa le faca research, sa vada ce a prins bine la altii si sa le ofere si lor idei similare sau chiar imbunatatite, iar apoi sa le si editeze si sa le posteze videoclipurile in fiecare zi…cu doar 3-4 clienti de genul poti avea un venit bun de inceput, apoi va trebui sa te extinzi cu mai multi oameni in echipa si poti incepe sa scalezi la numere mai mari.

Ideea cu numarul 12 este sa faci social media management pentru afaceri locale…Poti sa gasesti idei de postat si de promovare, sa creezi imaginile si videoclipurile necesare iar apoi sa le si postezi pe instagram si poate chiar si tiktok pentru afaceri din orasul tau care vad potential in zona asta…poti contacta orice afacere locala care nu se promoveaza inca in online…restaurante, cafenele, cofetarii, frizerii, saloane, sunt multe optiuni.

Ideea 13 este sa fii dog walker iar cand evoluezi sa extinzi un business din asta…adica sa plimbi caini efectiv. Sunt multi oameni care platesc pentru asta fiindca au caine si nu au timp sa se ocupe de el…pentru iubitorii adevarati de animale cainele e ca si un copil deci nu e nimic iesit din comun sa investesti o mie sau doua de lei pe luna ca cineva sa aiba grija in totalitate de cainele tau…evident trebuie sa mergi la o clasa sociala mai ridicata dar dupa cativa clienti de genul deja iti poti extinde echipa si chiar sa o faci in mai multe orase.

Stiu ca detaliile astea pe care vi le ofer chiar va ajuta dar nu vreau nici sa stau aici o ora pe un video asa ca voi fi mai rapid cu urmatoarele idei iar daca vad interes in comentarii pe un anumit subiect poate o sa fac un video mai detaliat pe acel subiect incat sa va ofer si o strategie personala.

Ideea 14 este similara cu cea anterioara doar ca nu plimbi caini ci poti avea un dog hotel…un hotel de caini unde oamenii isi pot aduce blanosul cand sunt plecati pentru cateva zile. Ideal ar fi sa stai la curte pentru asta si o sa poti avea o camera separata plina cu custi de caini pentru a putea pe viitor sa ai grija de mai multi in acelasi timp…pentru inceput poti porni fara.

Ideea 15 este sa fii sofer de uber sau bolt in timpul liber…ideea 16 este sa fii livrator glovo sau tazz in timpul liber…cu ambele metode iti poti castiga un venit in plus pe luna daca doar de asta ai nevoie si stiu cazuri care chiar fac asta cu succes si le-a prins foarte bine fiindca nu aveau nevoie de ceva mai mult.

Ideea cu numarul 17 este sa cumperi mobilier subevaluat sau putin deteriorat pe care il poti reconditiona de pe olx si sa vinzi la un pret mai mare…canapele, mobila de sufragerie sau dormitor si alte lucruri pe care le mai poti lua.

Ideea urmatoare este sa fii DJ in timpul liber…poti incepe si fara sa mixezi, doar cu un laptop, usor faci bani si investesti in aparatura iar pana atunci tocmai bine o sa devii si cunoscut si o sa ai evenimente in fiecare weekend.

Ideea 19, una pentru pasionati, este sa faci prajituri si torturi de casa pentru evenimente…poti vinde la cunostinte pentru inceput iar intre timp sa intri si pe facebook marketplace, grupuri de facebook, chiar si olx…nivelul cel mai ridicat e sa faci o treaba buna pe instagram si tiktok, atunci poti sa te promovezi si cu reclame pe platformele astea…dar ia-o treptat.

Ideea 20 este sa instalezi windows-uri…o idee practicata cu multi ani in urma dar stiu sigur ca inca functioneaza fiindca nu toti au macbook…si pentru face asta pentru toti care nu au macbook, indiferent ca au calculator sau laptop, atat timp cat au windows pe el va incepe sa se miste greu dupa ceva timp.

Ideea 21 este sa fii fotograf de imobiliare…contactezi agenti din locatia ta si vezi daca au nevoie de ajutor pe partea de poze, la aspectul vizual si de design grafic…nu ai nevoie de aparat, cu un iphone 11 sau mai bun iti poti face treaba daca inveti si cum sa editezi pozele.

Ideea 22 este sa oferi meditatii la o anumita materie la care esti bun…ideea 23 este sa ai o afacere cu bar mobil pentru petreceri si evenimente…si eu am avut asta la majoratul pe care mi l-am organizat si a fost ceva bomba…practic inveti sa faci bauturi si mergi la evnimente…de asta se numeste bar mobil…evident ca va fi greu la inceput dar cu timpul te imbunatatesti si o sa iti imbunatatesti si barul propriu-zis cu care mergi peste tot.

Ideea cu numarul 24 este sa promovezi abonamente care platesc un comision recurent ca si gruparea Richest…cu abonamentele astea pe care tu le poti promova vei gasi unele care iti ofera un comision lunar pe fiecare membru adus, in fiecare luna, atat timp cat acel membru ramane in abonament…cele care ofera comision doar prima luna chiar daca membrul adus ramane nu le-as alege fiindca nu poti construi un venit pasiv…gasesti mai multe pe richest.ro.

Ideea 25 este sa promovezi produse de pe emag care sunt subevaluate si pot fi vandute la un pret mai mare pe magazinul tau…practic dropshipping…inca un lucru pe care il poti invata pas cu pas direct din gruparea richest.

Ideea cu numarul 26 este sa inveti sa faci trading pe crypto, sa inveti cum sa faci tu analize trading sau sa urmezi semnale profitabile dintr-un grup…si din nou, ambele posibilitati le gasesti in gruparea richest pe [richest.ro](http://richest.ro) daca tot a venit vorba din asta…mentorul de trading din gruparea richest reuseste sa aiba profituri de peste 3 mii de dolari pe saptamana.

Ideea 27 este sa lansezi o agentie de marketing si promovare pentru afaceri locale, restaurante, frizerii, cafenele, etc…Ideea 28 ar fi o agentie de design si social media management tot pentru afaceri locale…ambele le poti aplica si pentru cluburi, saloane de tatuaj, saloane de beauty si makeup…sunt multe variante.

Ideea 29 este sa ai un call center pentru magazine online din Romania…lucrand in domeniul asta, stiu sigur ca nu prea ai optiuni cand vine vorba de problema asta…vorbind mai exact, toti din Romania cumpara online cu plata ramburs iar cand ai un magazin online iti doresti de cele mai multe ori sa verifici fiecare comanda cat mai bine inainte de a o trimite fiindca poate a fost plasata la misto sau poate clientul nu e chiar asa de interesat…deci poti ajuta magazinele online sa isi sune clientii pentru confirmare iar dupa confirmare chiar sa ii ajuti sa vanda si mai multe produse din stocul lor.

Ideea 30 este sa oferi planuri alimentare, personalizate pentru cei care vor sa slabeasca…nu consider ca ai nevoie de o anumita specializare pentru asta…daca te informezi bine si iti ajuti cateva cunostinte sau gratis oameni de pe net, vor reusi sa aiba rezultate, iar tu poti promova mai departe acele rezultate pentru inceput.

Ideea 31 este sa fii influencer pe travel…daca iti place sa calatoresti poti incepe sa iti construiesti un cont de tiktok, unul de youtube si chiar si un blog unde sa le oferi oamenilor din experientele tale si chiar si anumite sfaturi…daca reusesti sa starnesti interes cu ce faci vei reusi sa promovezi multe produse si servicii din industria asta, si chiar sa mergi in locuri pe gratis pe langa venitul lunar din care castigi.

Ideea 32 este sa faci marketing si promovare pentru industria de coach romania, psihologi, life coach, mindset coach, terapeuti, etc.

Ideea cu numarul 33 este sa fii impresar pentru influencerii si vloggerii care sunt la inceput de drum si nu sunt bagati in seama de nimeni…sa ii ajuti sa isi gaseasca colaborari cu alte branduri iar tu sa iei o taxa pe fiecare colaborare sau un comision.

Blogul acesta a necesitat multe efort si sper sa il apreciati cum trebuie fiindca stiu CU CERTITUDINE ca poti alege macar o idee din toate cele 33 care functioneaza…iti sugerez sa mergi pe ce te atrage, asta iti va oferi un avantaj in fata celorlalti.

CE ITI RECOMAND SA FACI PENTRU A TE DEZVOLTA IN CONTINUARE:

Vezi mai multe videoclipuri despre cum sa faci bani, afaceri online, promovare, marketing, mindset si lifestyle la Andrei Valentin pe canal.

Profita de reducerea abonamentului in Gruparea Richest pentru a primi acces instant la mentori specializati in multiple domenii de facut bani online si pentru a beneficia de sustinere pas cu pas si strategii actualizate.

Vezi aici cati bani au generat absolventii Gruparii Richest in ultimele 30 de zile.

Alege domeniul, învață de la mentori, creează un venit online.

Trăiește-ti viață așa cum îți dorești.

Ai nevoie de mentori dacă vrei să ajungi acolo unde banii nu mai sunt o problemă.

Vrei să mergi undeva? Dai cu cardul și ai plecat. Se întâmplă ceva apropiaților? Un transfer bancar și rezolvi problema. Îți dorești ceva nou? Nu-ți vei mai goli contul bancar.

Banii oferă modalități ușoare la probleme multiple. Poți ajunge mai rapid în locuri, să ai un stil de viață mai ridicat, să conduci o mașină mai bună, să locuiești într-un apartament mai luxos.

Societatea te-a îndoctrinat să crezi că banii nu schimbă prea multe lucruri. Că nu rezolva probleme. MINCIUNI.

Banii îți pot oferi viața pe care mereu ți-ai dorit-o. Dar...ești dispus să înveți cum să îi faci?

Banii sunt oferiți în lume celor care dețin valoare. Celor care rezolvă probleme.

Gruparea RICHEST™ îți poate dechide orizontul către valoarea ta și problemele pe care le poți rezolva în societate pentru a fi răsplătit în BANI.

Încât să nu-ți mai faci griji niciodată.

VREAU SA INVAT